pirmdiena, 2014. gada 24. marts

Panna Cotta

Panna cotta jeb vārītais krēms ir radies Ziemeļitālijā. Klasiski to pasniedz ar svaigi blenderētu  zemeņu mērci. Zemenes varam aizstāt ar jebkurām citām svaigām vai saldētām ogām. Tikai jāņem vērā, ka upenes, jāņogas, dzērvenes ir skābākas un ar intensīvu garšu, - tām būs jāpievieno vairāk cukura. Krēma gatavošanai var izvēlēties tikai saldo krējumu vai saldo krējumu uz pusi ar pienu, vai arī tikai treknu pienu. Pēc izvēles pirms karsēšanas krēmam var pievienot 1 kardamona pāksti, 2 gabaliņus apelsīna miziņas, 1 gabaliņu kanēļa mizas, kurus pirms krēma saliešanas trauciņos izņem.
 500 ml saldā krējuma.
½ tējk. vaniļas cukura
100 g Dansukker želejas cukura.
500 g vai vairāk svaigu vai saldētu ogu
1-2 ēdamk. cukura vai pūdercukura
Piparmētru lapiņas

Saldo krējumu lej katliņā un, uz lēnas uguns maisot, uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai. Ja gatavo ar kardamonu, kanēli, apelsīna miziņu, tad tos pievieno jau karsēšanas sākumā. Kad saldais krējums sāk „viļņoties”, to noņem no uguns, pievieno vaniļas cukuru un želejas cukuru, rūpīgi izmaisa un atstāj uz dažām minūtēm ievilkties.
Izvēlas 6-9 deserta trauciņus vai zemas platas glāzes un izskalo ar aukstu ūdeni. No krēma izņem kardamonu, apelsīna miziņas un kanēļa miziņu. Krēmu salej trauciņos un atstāj uz 30 – 60 minūtēm stingt. (Var nelikt ledusskapī, bet tikai vēsumā).
Mērcei izvēlētajām ogām pievieno 1-2 ēdamkarotes cukura vai pūdercukura un sablenderē.
Krēmam pirms pasniegšanas pārlej ogu mērci. Rotā ar svaigas piparmētras lapiņu

nodarbības vadītāja Lolita Šelvaha

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru