1
glāze sviesta
1
glāze baltā cukura
1
glāze brūnā cukura
2
olas
1
tējk. vaniļas cukura
2
glāzes miltu
1
tējk. sodas
½
tējk. sāls
1
tējk. malta kanēļa
3
glāzes auzu pārslu
Lielā bļodā sajauc
mīkstu sviestu, balto un brūno cukuru. Atsevišķi sakuļ olas ar vaniļas cukuru,
līdz tās paliek gaiši dzeltenas. Olas sajauc ar sviestu.
Atsevišķi sajauc
miltus, sodu, sāli, kanēli.
Miltus pievieno olu
sviestu masai un sajauc vienmērīgā masā. Pievieno un iejauc auzu pārslas.
Mīklu liec siltā
vietā un ļauj tai stundu nobriest.
Cepamajā plātnē
ieklāj cepamo papīru. Ar karoti liec valrieksta lieluma mīklas bumbiņas un
saspied plakanas, tad veido apaļus un plānus mīklas aplīšus.
Cepumus cep līdz
190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes. Cepumi ir gatavi, kad paliek
zeltaini brūni. Cepumus atdzesē uz pannas un ar plānu lāpstiņu noņem.
Auzu pārslu cepumus
vari uzglabāt līdz 2 nedēļām plastmasas vai metāla kārbā, kura jātur vēsā,
sausā vietā. Trauslie un kraukšķīgie cepumi var būt labs cienasts vai
ciemakukulis, kā arī oriģināla dāvana.
Ielāgo!
- Labu auzu pārslu cepumu mīklas pamatā ir sviests, cukurs, auzu pārslas. Tad seko radoša piedevu izvēle – rozīnes, kaltēti augļu gabaliņi, šokolādes krikumiņi.
- Amerikāņi un angļi ir iecīnījuši cept plakanus, palielus un kraukšķīgus cepumus. Latvijā mēs cepam konusveida, liekot mīklu kā kaudzītes. Mūsu cepumi ir mīksti.
- Ja mīklai pievienosi parastās auzu pārslas, tās vairāk izcelsies, ātri vārāmās būs maigākas un mīkstākas.
nodarbības vadītāja Lolita Šelvaha
1 glāze sviesta! vai tiešām lai noteiktu vajadzīgo sviesta daudzumu nav ērtāk to svērt, nevis stampāt glāzē, lai pēc tam kasītu ārā.
AtbildētDzēst