Piemērots vēsam un drēgnam laikam. Pudiņu pasniedz
karstu, bet var ēst arī atdzisušu. Mīklai var pievienot arī 60 g sasmalcinātu
riekstu vai mandeļu.
60 g pūdercukura
60 g mannas
30 g kakao pulvera
1 tējk. cepamā
pulvera
30 g kausēta
sviesta, papildus sviests trauciņu ieziešanai
2 olas, sakultas
1 tējk vaniļas
cukura
Mērcei:
90 g gaišā
Muskovado cukura
2 ēdamk. kakao
pulvera
300 ml karsta ūdens
8-12 pudiņa cepamie
trauciņi
Lielā bļodā samaisa
mannu un cukuru. Iesijā cepamo pulveri, kakao un visu rūpīgi samaisa.
Atsevišķi sakuļ
kausēto sviestu, olas, vaniļas cukuru. Maisījumu pievieno sausajiem produktiem
un ar koka karoti sajuc viendabīgā masā.
Trauciņus ietauko
ar sviestu. Katrā trauciņā lej pudiņa mīklu, lai tā aizņem 2/3 no trauciņa
tilpuma.
Mērcei samaisa
Muskavado cukuru ar kakao pulveri un pakāpeniski pielej norādīto karstā ūdens
daudzumu. Pudiņu pārlej ar mērci
Pudiņu liek
iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes, līdz
mērces šķidrums ir nosēdies trauciņu dibenā, bet pudiņš ir krietni pacēlies un
kļuvis elastīgs. Pudiņu apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz karstu. Pēc izvēles
katrā karstajā pudiņā var iespiest rūgtās šokolādes gabaliņu.
nodarbības vadītāja Lolita Šelvaha
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru