pirmdiena, 2014. gada 24. marts

Šokolādes pudiņš

Piemērots vēsam un drēgnam laikam. Pudiņu pasniedz karstu, bet var ēst arī atdzisušu. Mīklai var pievienot arī 60 g sasmalcinātu riekstu vai mandeļu.
 60 g pūdercukura
60 g mannas
30 g kakao pulvera
1 tējk. cepamā pulvera
30 g kausēta sviesta, papildus sviests trauciņu ieziešanai
2 olas, sakultas
1 tējk vaniļas cukura
Mērcei:
90 g gaišā Muskovado cukura
2 ēdamk. kakao pulvera
300 ml karsta ūdens
8-12 pudiņa cepamie trauciņi
Lielā bļodā samaisa mannu un cukuru. Iesijā cepamo pulveri, kakao un visu rūpīgi samaisa.
Atsevišķi sakuļ kausēto sviestu, olas, vaniļas cukuru. Maisījumu pievieno sausajiem produktiem un ar koka karoti sajuc viendabīgā masā.
Trauciņus ietauko ar sviestu. Katrā trauciņā lej pudiņa mīklu, lai tā aizņem 2/3 no trauciņa tilpuma.
Mērcei samaisa Muskavado cukuru ar kakao pulveri un pakāpeniski pielej norādīto karstā ūdens daudzumu. Pudiņu pārlej ar mērci

Pudiņu liek iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes, līdz mērces šķidrums ir nosēdies trauciņu dibenā, bet pudiņš ir krietni pacēlies un kļuvis elastīgs. Pudiņu apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz karstu. Pēc izvēles katrā karstajā pudiņā var iespiest rūgtās šokolādes gabaliņu.

nodarbības vadītāja Lolita Šelvaha

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru