pirmdiena, 2014. gada 24. marts

Tiramisu

Tiramisu var dēvēt par populārāko un atpazīstamāko itāļu saldumu virtuvē. To dēvē par „eņģeļu un kurtizāņu ēdienu”. Iespējams, šis ir saldais ēdiens ar visvairāk pieejamajām receptes variācijām, jo nav tādas „īstās” tiramisu receptes. Pats vārds tiramisu no itāļu valodas nozīmē „ņem mani” vai „noplūc mani”. Leģenda vēsta, ka tiramisu kūka bijusi 19.gadsimta Venēcijas kurtizāņu mīļākais saldais ēdiens. Pagatavošana ir samērā laikietilpīga, bet galarezultātā – garšas buķete ir neaizmirstama. Viena no galvenajām sastāvdaļām – Mascerpone siers, kas taisīts no „laimīgu” govju siera.
8-12 porcijas
4 olas dzeltenumi
200 g cukura
4 cl ''amaretto'' liķiera (vai brendija, vai Rīgas melnā balzāma)
500 g ''Mascarpone'' siera
250 g garenu biskvītu „Dāmu pirkstiņi”
200 ml stipras kafijas 2 ēdamk. tumšā kakao-apkaisīšanai
Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un puto gaišās putās (apmēram 8 minūtes). Pievieno un piemaisa maskarpones sieru.
Kafiju ielej zupas šķīvi un pielej Amareto vai brendiju. Pusi cepumu ātri iemērc kafijā un liek atbilstoša izmēra kantainā traukā, tad cepumiem pārliek pāri pusi no krēma.
Liek otru cepumu kārtu, tāpat iemērcot kafijā. Pārlej palikušo krēmu.

Tiramisu liek ledusskapī ievilkties uz 2-8 stundām. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao un sadala porcijās. Var pasniegt ar svaigām zemenēm vai avenēm. 

nodarbības vadītāja Lolita Šelvaha

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru