8-12
porcijas
4
olas dzeltenumi
200
g cukura
4
cl ''amaretto'' liķiera (vai brendija, vai Rīgas melnā balzāma)
500
g ''Mascarpone'' siera
250
g garenu biskvītu „Dāmu pirkstiņi”
200
ml stipras kafijas 2 ēdamk. tumšā kakao-apkaisīšanai
Olu
dzeltenumiem pievieno cukuru un puto gaišās putās (apmēram 8 minūtes). Pievieno
un piemaisa maskarpones sieru.
Kafiju
ielej zupas šķīvi un pielej Amareto vai brendiju. Pusi cepumu ātri iemērc
kafijā un liek atbilstoša izmēra kantainā traukā, tad cepumiem pārliek pāri
pusi no krēma.
Liek
otru cepumu kārtu, tāpat iemērcot kafijā. Pārlej palikušo krēmu.
Tiramisu
liek ledusskapī ievilkties uz 2-8 stundām. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao
un sadala porcijās. Var pasniegt ar svaigām zemenēm vai avenēm.
nodarbības vadītāja Lolita Šelvaha
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru