pirmdiena, 2014. gada 24. marts

Vaniļas mērce

Nereti, gatavojot saldos ēdienus, tiek piedāvāts tos bagātināt ar dažādām mērcēm.

Viena no tādām mērcēm ir vaniļas - klasiska, ar burvīgu garšas buķeti un neatkārtojamu garšu. Vaniļas mērce ir labs sabiedrotais dažādiem pudiņiem, sacepumiem un krēmiem. Gatavojot mērci, pievienojiet cukuru pēc garšas. Ja mājās mērce tiek gatavota bieži, tad vaniļas cukuru katra saimniece var pagatavot pati - vaniļas pāksti ieliek traukā, uzber1 kg cukura un trauku aizvāko. Pēc 2-3 nedēļām vaniļas cukurs būs gatavs.
1/2 l piena
3 olu dzeltenumi
60 g cukura
1 tējk. vaniļas cukura
Lielu katlu ar ūdeni uzliek uz uguns, lai uzvārās, jo ūdens peldē būs jāgatavo vaniļas mērce. Ūdeni lej tik daudz, lai ieliekot trauku ar vaniļas mērci, ūdens nelietos iekšā.
Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ.
Pienu ielej katliņā un uzvāra. Pienu porcijām pievieno olu dzeltenumiem, nepārtraukti maisot.
Trauku ar olu un piena masu liek katlā ar verdošu ūdeni. Turpinot ūdeni vārīt, mērci karsē, ik pa laikam apmaisot. Mērce ir gatava, kad ir sabiezējusi.

Sabiezējušo vaniļas mērci izņem no karstās ūdens peldes un liek atdzesēties.

nodarbības vadītāja Lolita Šelvaha

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru