Šīs zupas recepti ieguvu no
kurzemniecēm vienā dāmu nometnē, kad runājām par virtuves lietām. Tā ir
unikāla, jo var vārīt visu gadu, iegūstot jaunas garšas nianses, atkarībā no
pievienotajiem augļiem vai ogām. Un zupas efekts ir piena pārslas, kuras
veidojas no ogu vai augļu skābuma.
4
rabarberu kāti vai skābi āboli
2-3
ēdamk. cukura
1
naža gals vaniļas cukura
Rabarberus
notīra un sagriež mazos gabaliņos. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazos
gabaliņos.
Katlā
lej pienu, pieber rabarberus vai ābolus un sāk vārīt. Pirms vārīšanās, piens
atsulojas, parādās biezpiena pārslas, kuras pieķeras rabarberu vai ābolu
gabaliņiem. Pievieno cukuru, visu izmaisa un zupu noņem no uguns. Pievieno
vaniļas cukuru.
Slinko sievu zupu pasniedz atdzesētu. Var ēst kā desertu.
Var arī tā:
Rabarberu
vai ābolu vietā var izvēlēties arī citus skābus produktus – jāņogas, brūklenes,
dzērvenes. Tā padarot zupas garšu daudzveidīgu. Cukura vietā var pievienot
medu.
Pasniedzot
zupu var pārkaisīt ar kanēli.
nodarbības vadītāja Lolita Šelvaha
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru