pirmdiena, 2014. gada 24. marts

Slinko sievu zupa

Šīs zupas recepti ieguvu no kurzemniecēm vienā dāmu nometnē, kad runājām par virtuves lietām. Tā ir unikāla, jo var vārīt visu gadu, iegūstot jaunas garšas nianses, atkarībā no pievienotajiem augļiem vai ogām. Un zupas efekts ir piena pārslas, kuras veidojas no ogu vai augļu skābuma. 
4 rabarberu kāti vai skābi āboli
1 litrs piena
2-3 ēdamk. cukura
1 naža gals vaniļas cukura
Rabarberus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazos gabaliņos.
Katlā lej pienu, pieber rabarberus vai ābolus un sāk vārīt. Pirms vārīšanās, piens atsulojas, parādās biezpiena pārslas, kuras pieķeras rabarberu vai ābolu gabaliņiem. Pievieno cukuru, visu izmaisa un zupu noņem no uguns. Pievieno vaniļas cukuru.

Slinko sievu zupu pasniedz atdzesētu. Var ēst kā desertu.
 Var arī tā:
Rabarberu vai ābolu vietā var izvēlēties arī citus skābus produktus – jāņogas, brūklenes, dzērvenes. Tā padarot zupas garšu daudzveidīgu. Cukura vietā var pievienot medu.

Pasniedzot zupu var pārkaisīt ar kanēli.

nodarbības vadītāja Lolita Šelvaha

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru